20 Μαρ 2009

Το σύνδρομο της τρίτης εβδομάδας

Κάτι σχετικό κι απολύτως συναφές με το προηγούμενο post είναι κι αυτό που απλά το συνηθίσαμε και δε μας κάνει πλέον εντύπωση, αυτό που και διεθνώς ονομάζεται "σύνδρομο της τρίτης εβδομάδας". Έχει γίνει κάτι μαγικό τα τελευταία χρόνια κι ο μισθός (όσων πληρώνονται μία φορά το μήνα) δείχνει να φτάνει μέχρι την τρίτη εβδομάδα του μήνα ! Από κει και μετά ένας εφιάλτης μέχρι να έρθει ο επόμενος μισθός που και πάλι θα φτάνει για τρεις εβδομάδες. Το τραγικό σ' αυτή την ιστορία είναι ότι τα πράγματα έχουν οδηγηθεί εκεί αφού έχουν περικοπεί τα περιβόητα περιττά έξοδα, οπότε δε φαίνεται και διέξοδος απ' τη στενωπό. Και μέσα σε όλα αυτά ετοιμάζονται και πάλι ν' αρμέξουν αυτούς που ζουν με αυτούς τους μισθούς των τριών εβδομάδων.

2 σχόλια:

Βασίλης Παπαδόπουλος είπε...

Το σύνδρομο αυτό με το καθόλου εξωτικό όνομα απειλεί μόνον όσους... πληρώνονται. Διότι υπάρχουν και αρκετοί που δεν καταφέρνουν να πιάσουν στα χέρια τους χρήματα. Τέτοιοι είναι οι ωρομίσθιοι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και οι εργαζόμενοι με βάση το ΠΔ 407 στα πανεπιστήμια. Αυτό που κάνει το κράτος είναι να εξαγοράζει τις ελπίδες κάποιων, είτε αυτές μεταφράζονται σε μόρια με στόχο ένα διορισμό, είτε σε προσόντα για μία πανεπιστημιακή εκλογή. Για να μη μιλήσουμε και για τους ιδιώτες γιατρούς που έχουν σύμβαση με τον ΟΠΑΔ, οι οποίοι πήραν δύο-τρεις μήνες για να το... βουλώσουν και έχει ο Θεός - κατά τα άλλα η καθυστέρηση έχει αγγίξει πάλι το οκτάμηνο. Μήπως αυτοί που πασχουν από το εν λόγω σύνδρομο είναι τυχεροί σε σχέση με κάποιους άλλους "προνομιούχους";

chessman είπε...

Θέλω με την αφορμή αυτή να υπενθυμίσω σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι τα Ασφαλιστικά Ταμεία έχουν ήδη καταρρεύσει κι ότι απλά δεν το ανακοινώνει η Κυβέρνηση. Εννοείται ότι μετά τις εκλογές (οψέποτε αυτές γίνουν) δε θα είναι δυνατή πλέον η απόκρυψη αυτού του τραγικού είναι η αλήθεια γεγονότος και τότε θα ζήσουμε πραγματικά γλαφυρές καταστάσεις. Ήδη όπως είναι γνωστό κι έχει αναφερθεί και σε προηγούμενο post, το Δημόσιο δεν μπορεί να πληρώσει τα εφάπαξ όσων έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης το 2008 κι όπως λέει κι ο Βασίλης, η Κυβέρνηση πετάει μπουκίτσες στους λογής πεινασμένους για να πάψουν να φωνάζουν ροκανίζοντας χρόνο μέχρι να έρθει η ώρα να ... παραδώσει και να γλυτώσει.