5 Απρ 2009

Σύνοδος G20

Όπως είναι γνωστό έγινε την περασμένη Τρίτη στο Λονδίνο η συνάντηση (τη λέω εγώ) των ηγετών των 20 πιο ανεπτυγμένων και των πιο δυναμικά αναπτυσσόμενων χωρών του πλανήτη. Κάτι θεαματικό (όπως άλλωστε αναμενόταν) δεν προέκυψε. Αμέσως μετά μαζεύτηκαν στο Στρασβούργο οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ και σχεδόν ταυτόχρονα οι Υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ε.Ε. στην Πράγα. Αυτό που μ' εξοργίζει είναι αυτή η αφόρητη υποκρισία και το δούλεμα που έχω να υποστώ απ' όλα αυτά τα πανηγύρια. Βάζουν τους λαούς να τραβάνε το ζόρι με την ύφεση, την οικονομική-κοινωνική κρίση κλπ κι αυτοί περιδιαβαίνουν τον πλανήτη και περνάνε ζάχαρη με τα λεφτά μας ! Χώρια η οικολογική επιβάρυνση (έχετε ποτέ αναλογιστεί πόσους τόνους διοξείδιο του άνθρακα παράγει καθένας απ' αυτούς που στήνονται στις οικογενειακές-αναμνηστικές φωτογραφίες το χρόνο με τις ιδιωτικές αεροπορικές του μετακινήσεις ;). Δηλαδή στην εποχή του δορυφορικών τηλεφώνων, του DSL, του tele-conferencing κλπ γιατί πρέπει όλος αυτός ο θίασος να μετακινείται τόσο δαπανηρά ; Δεν μπορούν επιτέλους να καταλήξουν στις κοινοτοπίες τους από μακριά ; Α, και μην ξεχάσω, γιατί είναι της μόδας τελευταία, να σάς προτρέψω να σβήσετε τα φώτα σε καμιά απ' αυτές τις γελοίες "Ώρες της Γης" και να στείλετε και κανένα sms από αυτά που "στέλνουν" 1€ στα παιδιά του Τρίτου Κόσμου.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

G20 = Gang of 20 meeting

Lea είπε...

Αφού, οι "οικολόγοι" (για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα) που βρίσκονται σε κεντρικές θέσεις λήψης αποφάσεων, έχουν στήσει εταιρείες και αγοράζουν ρίπους για να μπορούν να τους πουλήσουν στη βιομηχανία. Ωραία μπίζνα, οικολογική. Ζούμε την περίοδο της μπίζνας, όλα μεταφράζονται σε χρηματικό όφελος. Διότι μη γελιόμαστε, ότι δεν γίνεται με λεφτά, γίνεται ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ.
Αφού, η διαχείρηση της ίδιας σου της χώρας είναι στα χέρια των γκόλτεν μπόϋς. Όταν οι αποδοχές σου πέφτουν, αυτοί παίρνουν μπόνους (επίκαιρο !!).
Υ.Γ. Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο ανώνυμο.