24 Ιουν 2011

Η ψήφος της οργής

Λοιπόν αδέρφια, δε θα μπω στον πειρασμό να ρωτάω τον καθένα πόσο την έχει (την αγανάκτηση βέβαια, τι άλλο;). Το θέμα είναι τι θα κάνετε μ' αυτήν για να βγει και κάτι στο τέλος. Διότι κόμμα λέτε δε θέλετε να γίνει, κίνημα να παραμείνει και δε θέλετε και δε γίνεται, 4 μεγαλοπαρέες στο Σύνταγμα να παραμείνετε πάλι δε γίνεται, άρα τι ; Μια ιδέα ρίχνω που αφορά βέβαια όλους μας κι ελπίζω να σας βρει συμμέτοχους. Το Σεπτέμβριο ο πεφωτισμένος ηγέτης μας δήλωσε ότι θα κάνει δημοψήφισμα (μια που αυτό δεν σκέφτηκαν να του το απαγορεύσουν όταν τον γονάτιζαν με το Μνημόνιό τους). Φυσικά το ερώτημα, ή τα ερωτήματα διότι νομίζω ότι μπορούν να τεθούν ταυτόχρονα παραπάνω από ένα, δε θα είναι κάτι το συγκλονιστικό κι ούτε βέβαια θα είναι τέτοια με τα οποία θα μπορεί ο "γίγαντας Λαός" ν' αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα αν ψηφίσει ανάλογα. Άρα no big deal. Τι θα λέγατε λοιπόν να "τους πάρουμε το τόπι και να το φέρουμε στο δικό μας γήπεδο" ; Πώς ; Μα ψηφίζοντας ΛΕΥΚΟ ! Θέλω να θυμίσω ότι αν το 50% συν μία ψήφος καταμετρηθούν ΛΕΥΚΑ, τότε τεκμαίρεται "αναντιστοιχία αντιπροσώπευσης του Λαού" κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να προκυρήξει εκλογές ! Χα ! Και τους σύρρουμε ΕΜΕΙΣ σε εκλογές και δεν παρακαλάμε τον κάθε ΓΑΠ να τις κάνει και τους τη φέρνουμε μετά (αφού αφήσουμε και το κωλοερώτημά τους αναπάντητο στο δημοψήφισμα). Πώς σας φαίνεται η ιδέα ; Είστε μέσα ;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΣΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΕΥΚΟ ?
ΑΝ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΩΘΕΙ. ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΑΠ ΝΑ ΠΟΝΤΑΡΕΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ
ΜΑΝΩΛΗΣ

chessman είπε...

Νομίζω ότι υπάρχει λευκό και γι' αυτό η πρόταση. Όσο για τις εξελίξεις δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς (κι ελπίζεις). Στο χάλι στο οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα λίγες εκπλήξεις παίζουν πια. Εκτός κι εννοείς ότι δε θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο η Αράπογλου και θα το ψηφίσει η Παπαδημητρίου. Σιγά την εξέλιξη.

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΝΤΑΙ 11 εκ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΗΘΟΥΝ 200 χιλ ΔΗΜΟΣΙΟΙ....ΟΕΟ.
ΥΓ ΑΝ ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΒΡΕΘΕΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ...ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ
ΝΙΚΟΣ

chessman είπε...

Κοίτα φίλε Νίκο. Εγώ ήμουν (και παραμένω ακόμα) απ' τους πρώτους που κραύγαζαν για να γίνουν επιτέλους απολύσεις Δ.Υ. έστω και για συμβολικούς λόγους, εκτός από οικονομικούς και λόγους φετίχ που έχει στοιχειώσει την Τρόικα αυτό το θέμα. ΑΛΛΑ, όπως αλίευσα ένα στοιχείο τελευταία, πλέον είναι πάρα πολύ αργά για οτιδήποτε διότι και ΟΛΟ το Δημόσιο να καταργούσες αύριο (μαζί με τους συνταξιούχους) θα εξοικονομούσες 18 δις € το χρόνο. Όμως από το 2012 θα χρειάζεσαι 27 δις € μόνο για τόκους ! Πολύ απλά, όχι μόνο πτωχεύσαμε αλλά περάσαμε και το point of no return. Ευτυχείτε.