24 Αυγ 2009

Πυρκαγιές

Μια που όλοι καθόμαστε και διασκεδάζουμε (και μη μου πείτε ότι κάνουμε κάτι άλλο όντας καθηλωμένοι στην TV) με τη δυστυχία των καινούριων πυρόπληκτων ας φωτίσουμε και μια άλλη εκδοχή των πραγμάτων. Εκτός από τους γνωστούς και προφανείς λόγους της οικοπεδοποίησης μήπως, λέω μήπως, αυτό το "πακέτο" των πυρκαγιών έχει να κάνει και με την αναποφασιστικότητα του Καραμανλή να προκηρύξει τις εκλογές που περιμένουν όλοι ; Εννοώ μήπως ζούμε μέρες του '80 που και τότε αναγκάστηκαν να του κάψουν του Ράλλη τη μισή Αθήνα (Μινιόν κλπ) για να τον ρίξουν λίγο γρηγορότερα απ' ότι θα γινόταν έτσι κι αλλιώς. Το ίδιο και τώρα. Η Κυβέρνηση αυτή είναι ήδη παρελθόν κι όσο δεν το επισημοποιεί ο Καραμανλής τέτοια θα έχει. Πάντως η αντίθετη ανάγνωση (ανάδειξη της ανεπάρκειας του Κράτους να προστατέψει τον πολίτη για άλλη μία φορά και αποτροπή των εκλογών λόγω εκτάκτου ανάγκης της χώρας) σίγουρα δεν ισχύει γιατί ο Καραμανλής το έχει αποδείξει με τις προηγούμενες εκλογές ότι δεν καταλαβαίνει από κάτι τέτοιες "λεπτομέρειες". Άρα αποκλείεται να του έστησαν τις πυρκαγιές γι' αυτό το λόγο.

13 Αυγ 2009

Το μήνυμα

Τελικά αυτό το περιβόητο μήνυμα των Ευρωεκλογών πού εστάλη και δεν το έλαβε ποτέ ο Καραμανλής ; Διότι δεν είναι δυνατόν να έχει προκηρύξει εκλογές για το Σεπτέμβριο (κανείς δεν είναι τόσο αφελής ώστε να μην το κατάλαβε ως τώρα, παίζουν και οι 4η και η 11η Οκτωβρίου πολύ ισχυρά ανάλογα με το πότε θα εμβολιάσει ο Αβραμόπουλος τους απαραίτητους, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα) χωρίς να καταφέρει να πει το αυτονόητο ως ένδειξη λήψης του μηνύματος. Τι δηλαδή ; Ότι θα "καθαρίσει" τα ψηφοδέλτια και προηγουμένως την Κυβέρνηση απ' όσους απλώς πιάστηκαν (γιατί είναι πολύ περισσότεροι και όσοι είπαν το ίδιο ως τώρα διαγράφηκαν από τη Ν.Δ. για λίγο ή για περισσότερο, άρα είναι πάνω από σίγουρο και περισσότερο εμφανές) να έχουν "βουτήξει το χέρι στο βάζο με το μέλι" ! Δηλαδή είναι δυνατόν να παριστάνει ότι δεν καταλαβαίνει γιατί συνετρίβη στις Ευρωεκλογές και γιατί θα κοντέψει να αφανιστεί στις επικείμενες εκλογές ; Όχι βέβαια. Απλά το δύσκολο ερώτημα είναι τι έχουν στα χέρια τους και τον κρατάνε όλοι αυτοί οι σωτήρες του λαού που έχει μαζέψει κι έχουν πέσει με τα μούτρα να φτιάξουν περιουσίες διογκώνοντας τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων και του Κρατικού Προϋπολογισμού Πού είναι το μήνυμα, οέο ; Κάθε ιδέα και απάντηση ευπρόσδεκτη.

12 Αυγ 2009

Misens (Μίζενς)

Τελικά η λεγόμενη "υπόθεση Siemens" εξελίσσεται όπως ακριβώς το περιμέναμε. Χρονοτριβή, αποφυγή (όσο γίνεται) της έκδοσης του Χριστοφοράκου στην Ελλάδα με την ελπίδα να γίνουν εκλογές στο μεταξύ και μετά να ξεχαστεί/παραγραφεί το έγκλημα αφού είναι μπλεγμένοι εξίσου κι οι δυο διαχειριστές της εξουσίας στην Ελλάδα. Το γελοίο του πράγματος είναι κάθε που σκοντάφτει η ανακριτική διαδικασία πάνω σε καινούργια τεκμήρια ή και αποδείξεις ότι χρηματίστηκαν τα δύο μεγάλα κόμματα φωνάζουν οι απέναντι "δώστε ονόματα" ! Λες κι από μόνο του το θέμα του χρηματισμού κομμάτων εξουσίας δεν είναι εγκληματικό και δυσώδες. Και πες ότι δίνει και κάποια ονόματα κάποτε ο Χριστοφοράκος. Τι περιμένετε να γίνει ; Ότι έγινε και με τον Τσουκάτο που ομολόγησε ότι τ' άρπαξε εξ ονόματος του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ κάνει ότι δεν το ξέρει και φυσικά φρόντισε να "φάει" στην κυριολεξία τα άλλα τα δεύτερα βιβλία μήπως γίνει καμία στραβή και βγουν κι αυτά στα περίπτερα. Δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ ! Κι αυτό μετά λέγεται κεντρική πολιτική σκηνή. Καθόμαστε σαν τους ηλίθιους και διαβάζουμε στα τάχα μου δήθεν πόθεν έσχες των Υπουργών και ΒΟλευτών να χορεύουν τα εκατομμύρια των euro και τα ακίνητα που απέκτησαν με τη σκληρή τους εργασία στην πολιτική κι έχουμε τον σημερινό Πρωθυπουργό και τον αυριανό να έχουν σύνολο 0 (μηδέν) ένσημα στη ζωή τους. Α, και το χειρότερο όλων, περιμένουμε με αγωνία πότε θα έρθει ο Σεπτέμβριος να γίνουν εκλογές να πάμε να τους ψηφίσουμε ! Ήμαρτον που θα 'λεγε κι ο Γεωργίου.

6 Αυγ 2009

Ευρυζωνικό ... δούλεμα

Και μέσα στο κλίμα των προεκλογικών (και μη λογικών) παροχών βγήκε κι ο Στυλιανίδης να μάς ανακοινώσει ότι φθηνές ευρυζωνικές υπηρεσίες internet θα φτάσουν πλέον σε κάθε σπίτι. Αφήνω ασχολίαστο το γεγονός ότι ενώ στο σύνολο σχεδόν των χωριών της Ελλάδας δεν υπάρχουν πλέον νέοι, παιδιά, σχολεία, ιατρεία κλπ, θα τους κάνει (κατά το "και παιδιά θα σάς κάνουμε") ευρυζωνικό internet ο Στυλιανίδης. Το ζουμί όμως είναι αλλού. Θα προσέξατε βέβαια κατά την εξαγγελία ότι μόνο το ένα τρίτο των χρημάτων είναι κρατική χρηματοδότηση (700 εκ. € από τα 2,1 δις του συνόλου). Τα υπόλοιπα είναι, λέει, χρήματα ιδιωτικής πρωτοβουλίας Αυτό σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι έχει εκχωρήσει στους ιδιώτες τουλάχιστο την εκμετάλλευση του δικτύου των οπτικών ινών που θα στηθεί (και ποιος ξέρει άλλο τι προνόμιο), αλλιώς γιατί να "σπρώξουν" 1,4 δις € οι ιδιώτες και να του κάνουν αβάντα μέσα στην κρίση που δεν ξέρει τι να τάξει και σε ποιον μπας και χάσει με όχι πάνω από 5 μονάδες διαφορά το Σεπτέμβριο που θα γίνουν οι εκλογές ; Όπως ακριβώς με την Αττική Οδό. Έχουν οι ιδιώτες την εκμετάλλευση και αυξάνουν τα διόδια κατά το δοκούν (σιγά μη λάβουν υπ' όψιν την οικονομική συγκυρία και άλλα σοσιαλιστικά ηχηρά παρόμοια). Πάντως πρέπει να αναγνωρίσω την ύποπτη κουτοπονηριά του Στυλιανίδη (που είναι από τους πολύ λίγους που δε θέλει πρόωρες εκλογές αλλά στη θέση τους επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων) που μέσα στο κατακαλόκαιρο βγήκε με ύφος θριαμβευτικό να μάς ανακοινώσει ότι θα γίνουμε πλέον Ευρώπη ως προς τα ηλεκτρονικά/διαδυκτιακά ενώ κατ' ουσίαν εκχώρησε άλλο ένα φιλέτο στο αδηφάγο "μεγάλο κεφάλαιο" και το χειρότερο πίστεψε ότι θα χαιρόμασταν κιόλας !

2 Αυγ 2009

Ο πιο βολικός ιός !

Ναι, ναι για τον Η1Ν1 μιλάω. Δεν ξέρω αν αποδειχθεί ο πιο φονικός ιός ως τώρα, πάντως σίγουρα είναι ο πιο βολικός (για όλους). Τι εννοώ ; Πριν λίγες ώρες γύρισα από Γερμανία (τη χώρα με τα πιο πολλά θύματα του ιού αριθμητικά και τη δεύτερη σε θύματα αναλογικά στην Ευρώπη) όπου έμεινα μια εβδομάδα και ξέχασα παντελώς την ιστορία με τη γρίπη τη ... βολική. Καμία θερμική κάμερα στα αεροδρόμια, κανένας δεν κυκλοφορούσε με μάσκα (κι έναν που είδα ήταν Έλληνας !), καμία αναφορά στα κανάλια (τόσο τα Γερμανικά όσο και στα CNN και BBC που αναγκαστικά παρακολουθούσα), καμία αναφορά και στη Wall Street Journal (Αγγλόφωνη εφημερίδα που τυπώνεται στη Γερμανία, που τη διάβαζα κάθε μέρα) και τέλος και στους Financial Times. Αντίθετα μόλις γύρισα στην εγχώρια πραγματικότητα με υποδέχτηκαν οι θερμικές κάμερες του Αβραμόπουλου, κι οι θερμοκέφαλοι δημοσιογράφοι. Έμαθα για παράδειγμα άμεσα και φορτικά για τον 77χρονο νεφροπαθή που πήγε και την "κόλλησε" τη γρίπη στην Τουρκία (μα είσαι άνθρωπέ μου ΕΣΥ για ταξίδια και Τουρκίες στην κατάστασή σου ;), για τους 5 γιατρούς που προσβλήθηκαν στην Κω κι άρα τα νησιά μας είναι ανοχύρωτα και άλλα πολλά γλαφυρά. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι το θέμα συντηρείται και διογκώνεται γιατί πολύ απλά τους βολεύει όλους. Πρώτα απ' όλα τους δημοσιογράφους. Που να τρέχεις τώρα να μετράς πόσοι σκοτώνονται κάθε μέρα στα τροχαία ή να ασχολείσαι με την οικονομική κρίση, την ανεργία κλπ για να έχεις θέμα κάθε μέρα. Βγάζεις το βολικό μπαμπούλα και καθαρίζεις. Μετά βολεύει όλο τον πολιτικό κόσμο. Τον Καραμανλή γιατί βρήκε επιτέλους κάτι άλλο ν' ασχολείται ο κόσμος (ή έτσι νομίζει τουλάχιστο) απ' τ' αποτελέσματα της διακυβέρνησής του, τον Παπανδρέου που θα επικαλεστεί την πανδημία για να γλυτώσει απ' το γελοίο αδιέξοδο που μόνος του μπήκε (μ' αρέσει ο Παπούλιας για Πρόεδρος αλλά μόνο αν έχουν προηγηθεί εκλογές, αλλιώς πάλι μ' αρέσει αλλά δεν τον ψηφίζω), οπότε υπολογίζει ότι θα γελάσουμε λιγότερο όταν πάψει να ζητάει εκλογές "επειδή θα βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας". Βολεύει φυσικά τους εκπαιδευτικούς που ελπίζουν ότι θα κλείσουν τα σχολεία (και θα το ματώσουν να το ξύνουν - ξέρετε ποιο - με την "εκπαίδευση από απόσταση"). Τέλος πάντων τους βολεύει όλους ο ιός, οπότε θα συνεχίσουμε να τον "τρώμε στη μάπα" για πολλούς μήνες ακόμα.